Ajuts per a Pimes a la innovació, recerca i desenvolupament

innovacio

La Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, per mitjà de la Direcció General d’Innovació i Recerca, obrirà una convocatòria d’ajuts durant l’exercici 2017-2018 amb l’objectiu d’incrementar la inversió en R+D+I entre el sector empresarial.

Es tracta del segon any consecutiu en què el Govern de les Illes Balears llança una convocatòria en aquest àmbit, després que no es publicàs cap convocatòria autonòmica per finançar projectes d’R+D+I a pimes des de l’any 2008.

D’aquesta manera, en la pròxima convocatòria es mantenen les línies essencials de l’anterior, si bé s’incentiva que les empreses, a més de projectes individuals, presentin projectes en cooperació amb altres empreses i centres tecnològics o de coneixement.

Els ajuts tenen una disponibilitat pressupostària de 800.000,00 euros, cofinançada al 50 % amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Durant l’exercici 2016-2017 es varen concedir ajuts a 32 projectes d’R+D+I procedents d’empreses, amb una mitjana de 25.000,00 euros de subvenció per a cada empresa i una intensitat d’ajuda d’un mínim del 50 % del projecte. A més a més, s’ha aconseguit una inversió induïda en el sector privat de 800.000,00 euros per a projectes d’R+D+I.

La convocatòria tingué una bona acollida per part del teixit productiu, amb 83 sol·licituds presentades.

Aquests ajuts neixen per donar resposta a la baixa inversió privada en R+D+I, una de les mancances més significatives del sector empresarial de les Illes Balears i que a la vegada va en línia amb l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent (RIS3) de les Illes Balears.

També s’hi poden presentar agrupacions sense ànim de lucre que facin recerca, desenvolupament tecnològic o innovació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s