Reunió explicativa i acte d’entrega dels distintius SICTED de compromís de qualitat turística

SICTED

L’acte tendrà lloc el proper 6 de març, a les 16.00 h, a la sala polivalent del teatre d’Artà.

En aquest acte s’entregaran els diplomes de distinció a un vintena d’empreses del municipi.

L’Ajuntament d’Artà, la Conselleria de Turisme i la Secretaria d’Estat de Turisme han posat en marxa la sisena anualitat per a la implantació i seguiment del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) a Artà.

El SICTED és un sistema que pretén introduir mecanismes de millora contínua en les destinacions turístiques mitjançant una gestió integral de la qualitat, en tots els sectors implicats de la destinació.

Objectius i metodologia

L’objectiu principal del programa SICTED és millorar el nivell de qualitat que oferim gràcies a una millor coordinació entre els diferents sectors que ens relacionem amb el visitant tan públic com privat, generant valor per al turista i per a la pròpia destinació a través de la fidelització del client.

El projecte contempla una sèrie d’actuacions que permetran aquesta millora en la coordinació així com el coneixement entre les diferents empreses i serveis del municipi. El SICTED també contempla treballar amb manuals de bones pràctiques, assistir a reunions de millora dels sectors i a diferents cursos de formació. El compliment dels requisits establerts per TURESPAÑA permetrà obtenir un distintiu de Compromís amb la Qualitat Turística.

En el present any 2015, com ja es va fer en el 2013 i 2014, l’Ajuntament d’Artà compta amb el suport de la consultoria artanenca Gest Ambiental (www.gestambiental.es) per tal de gestionar i externalitzar part del treball. 

Qui s’ha d’adherir

La Llei Turística Balear 8/2012 de 19 de juliol, obliga a tots els establiments turístics a tenir un sistema de gestió i qualitat homologat pel Govern. En aquest sentit, s’ha de tenir present que el SICTED és el sistema de gestió més bàsic i econòmic que hi ha i per tant, el que es presenta com a més assequible.

Dins els establiments turístics trobam un grup que s’ha adaptar a la Llei dins un període determinat de 4 anys i, per tant, tenen termini fins a 2016 per fer-ho. Aquests establiments són:

  • Hotels 1 i 2 estrelles
  • Apartaments 1 i 2 claus
  • Agroturismes
  • Hotels rurals
  • Càmpings
  • Restaurants
  • Agències de viatges

Informació i contacte

Per a més informació sobre la gestió del projecte SICTED al llarg de 2015 podeu contactar amb l’Ajuntament d’Artà o bé amb Gest Ambiental a través dels següents canals:

Ajuntament d’Artà

Persona de contacte: Pedro Osuna

Telèfon: 971 829 595 ext. 105    Correu electrònic: posuna@arta.cat

Gest Ambiental

Telèfon: 971 836 621 (De 8’30h a 14’30h)

Correu electrònic: info@gestambiental.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s