“Tu Europa”: Portal web per tal d’ajudar a les empreses a obtenir finançament

La Comissió Europea ha ampliat el portal web únic sobre finançament de la UE per incloure els Fons Estructurals: el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Fons Social Europeu (FSE).

Els Fons Estructurals s’incorporen al portal únic per tal d’ajudar a les empreses a obtenir finançament

el nou portal (obert el mes passat), ofereix informació fàcil, completa i actualitzada sobre la manera en què els emprenedors i les pimes poden accedir a més de 100.000 milions d’euros de finançament de la UE procedent de diversos programes per al període 2007-2013.

Les noves incorporacions duplicaran el nombre de bancs i fons associats a més de mil, d’entre els que es troba la Banca March, que actua com a intermediari financer a les Illes Balears, a les Illes Canàries, Comunitat Valenciana, Madrid, Euskadi, La Rioja, Aragó i Catalunya. Cal destacar que la seva font de finançament és el Banc Europeu d’Inversions (BEI) i els préstecs poden servir per finançar totes les inversions, tant materials com immaterials.

Segons ha informat la Comissió Europea, l’accés al finançament és un dels problemes més grans per a les pimes europees. En els dos últims anys, gairebé un terç de les pimes que van demanar un crèdit bancari o bé no el van obtenir, o bé rebre menys del demanat.

En aquest sentit, les perspectives financeres de les petites empreses europees d’aquest mes confirmen l’empitjorament de l’entorn empresarial per a les pimes europees i l’enfortiment de les normes de crèdit dels bancs de la zona de l’euro.

L’òrgan executiu ha afirmat que per a les empreses és important tenir informació sobre el finançament de la UE i poder accedir a aquest finançament. Segons les dades de la Comissió, els Fons Estructurals ja estan ajudant a les pimes amb aproximadament 70.000 milions d’euros en el període 2007-2013.

Els instruments financers de la UE inclosos en el lloc web són el Programa Marc per a la Innovació i la Competitivitat, l’instrument europeu de microfinançament Progress, l’instrument de risc compartit (PM7), els préstecs del Banc Europeu d’Inversions per a les pimes i, ara, els programes operatius nacionals i regionals dels estats membres amb els quals es persegueixen els objectius de la política de cohesió.

Podeu accedir al portal web en aquest enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s